Nieuws en weetjes

08 januari 2011:
WT-tornooi Vlamertinge. Aan de balk eindigde ik vierde, spijtig van mijn opsprong, maar ik herpakte me aan de grond en daar behaalde ik de 1ste plaats. Ik was zo fier met mijn mooie beker en medailles. Zelfs mijn neefje Ilias vond het een leuk speeltje. En nu ... op naar de provinciale voorrondes.


 

26 december - 30 december 2010:
Vandaag vertrekken we voor een weekje stage richting Vorstenbosch (NL). Bij aankomst lag er een heel dikke laag sneeuw. Tijdens het eten maakte het animatieteam bekend dat het thema van de week "ZAP TV" was. Disney channel, Design channel, Cook channel, Music channel en Sport channel kwamen aan bod. Tussen het trainen door in de turntempel "de Flik Flak" was er ook animatie in het thema van de dag. Zo mochten we een trainster een volledige make-over geven, kwisvragen oplossen, een eigen tv-zender uitvinden, lekkernijen maken, Langlaufen, een eigen pet versieren, koksmuts en schort maken, .... en zoveel andere leuke dingen doen. Zoals ieder jaar was er een buitenopdracht met achteraf een kampvuur en lekkere popcorn. Tijdens de trainingen heb ik 4 surprises behaald. Ik was supercontent. De laatste avond was er fuif. Iedereen was verkleed in zwart-wit. De hele zaal was versierd met black lights. Een heel mooi effect. De laatste training kon ik niet meedoen. Ik was ziek en had wat koorts. Spijtig was dat!! In de namiddag vertrokken we richting Vlamerting. Bij aankomst toonden we nog een dansje in het thema van de week zodat de ouders konden zien wat we allemaal hadden gedaan. Als afsluiter kregen we allen een mooie zwarte "BUFF" cadeau. Het was een superleuke stage. Ik kijk al naar volgend jaar uit.


 

18 december 2010:
Zaterdagavond, voor het eerst mag ik aan het GYMGALA te Gent deelnemen. 't Kuipke was volledig uitverkocht: zo'n 5000 man was aanwezig waarvan een 70-tal supporters van Turnkring Vlamertinge. Tussen al die super bekende turn(st)ers mocht ik ook mijn kunnen tonen. Samen met alle topsportmeisjes deden we een groepsnummer aan de grond en een stukje op de balk. Echt de max! Na het zien van de vele mooie acts mocht ik samen met de andere meisjes bloemen geven aan de grote vedetten. Ik was zo trots en fier! ONVERGETELIJK!!


 

03 oktober 2010:
Ellen nam het vandaag op tegen haar gymnasten. Het was superspannend, want iedereen deed zijn uiterste best om te winnen natuurlijk. Ellen moest de eerste plaats afstaan aan Eva. We hebben ons allen rot geamuseerd.


 

02 oktober 2010:
Tijdens het familieweekend moest ik strijden tegen mama en papa. Het was toch wel heel spannend hoor! Mama eindigde 3de, papa nipt 2de en ik was natuurlijk gewonnen. Het was superleuk.


 

11 sept 2010:
Tijdens de worldcup in Gent heb ik echt genoten van het optreden van de gym-nasten. Er waren heel wat buitenlanders van over de hele wereld aanwezig. Ik kwam supporteren voor de Belgische meisjes. Na de wedstrijd ging ik op de foto met mijn idolen!!!


 


1 september 2010:
Boekentas en turnzak mee, klaar om weer naar school te gaan. Mijn eerste schooldag in het 4de leerjaar verliep heel vlot. Juf Mieke en juf Birgit zijn twee toffe leraressen. We zitten met 7 kindjes uit het 4de en 8 kindjes uit het 3de samen. Elly, mijn turnvriendin, zit in het 3de dus zit ze bij mij in de klas. Om half 11 was de les voor mij reeds gedaan, want dan was het tijd om te trainen. Ellen kwam ons dan ook van school afhalen. Om 13u was de training afgelopen en zo had ik nog de hele namiddag om te spelen. Dit schooljaar ben ik 6 uur les vrijgesteld omdat ik mijn topsportstatuut heb behaald. School in combinatie met turnen is echt de MAX!!!

 

16 - 20 augustus 2010:
Maandagmorgen vroeg uit de veertjes, want vandaag ga ik samen met Elly, Emma en trainster Ellen 5 dagen op stage naar Brugge. Ook de andere regioclubs waren aanwezig. Op de kamer sliep ik samen met mijn groepje en 3 kindjes van de club Oostende. Toffe meisjes! Tijdens de trainingen leerden we een opwarmingsnummer, een balletnummer en een balkchoreografie aan. Woensdagnamiddag waren we vrij en gingen we met z'n allen naar het Boudewijnpark. Echt tof! Ik heb er een mooie herinnering aan en heb ook nieuwe vriendinnetjes bij.


 

13 augustus 2010:
Vandaag hebben we de ganse dag training. Tijd om wat nieuwe elementen aan te leren. Tijdens de middag aten we gezellig met z'n viertjes onze lunch op. Daarna weer volle bak erin vliegen!


 

12 augustus 2010:
Een mooie warme zomerochtend, tijd om de conditie wat op te krikken. Met ons groepje gingen we naar Poperinge voor een fit-o-meter training. Springen over palen, hangen aan de barre, evenwichts-oefeningen op de hoge paal, lopen op de piste, ... Amai wat was dat afzien zeg! Maar zo hebben we wat spiertjes bij.

 


02 augustus 2010:
Vandaag is de eerste regioclubtraining. Samen met Elly en Emma vormen we een leuk groepje met Ellen als trainster.

 


11 - 24 juli 2010:
Tijdens mijn twee week durende vakantie in Mexico heb ik genoten van het witte strand, de azuurblauwe zee en het prachtige tropische weer. Naast het zwemmen in de zee en het zwembad heb ik ook een bezoekje gebracht aan het wereldwonder de Chitzen Itza. Voor de eerste keer heb ik op de jetski gezeten en aan para-sailing gedaan samen met mijn papa. Sjieke hoor! Het hoogtepunt van de vakantie was voor mij het zwemmen met dolfijnen. Echt de MAX!! Het was een superleuke, onvergetelijke vakantie. Ga ook eens een kijkje nemen bij de rubriek foto's. Dan kan je eens meegenieten van het wondermooie mexico.

 


01 juli 2010:
Vandaag afscheidsfeestje van Eva en Dore. Zij gaan volgend seizoen turnen aan de topsportschool in Gent. Ik wens hen veel succes toe! Na de lekkere kindershampagne en de overheerlijke spaghetti deelden we cadeautjes uit, want het was ook de laatste training en het turnafscheid van onze trainster Ellen. Joepie vakantie en dan vliegen we er weer in.

 

26 juni 2010:
Na een geslaagd seizoen met een provinciale titel en een tweede plaats op het Vlaams heb ik tijdens de jaar-lijkse kampioenviering mijn mooie medaille uit de handen van de burge-meester onder luid applaus ontvangen. Die avond werd er ook een groepsfoto voor in de krant gemaakt. Nadien nog een lekkere barbeque als afsluiter en de avond kon niet meer stuk.


 


15 juni 2010:
Hoera, ik heb er een neefje bij. Ilias is een lieve schattige, flinke baby en weegt 2,940kg en meet 50 cm. Ik kijk er naar uit om veel met hem te spelen en hem te vertroetelen. Mijn papa is ook apetrots want hij is de peter. Ik vond het dan ook leuk om hem voor de eerste keer te mogen vasthouden en knuffelen. Wat zijn baby's toch zacht.

 

12 juni 2010:
"Tekenfilms" was het thema van het jaarlijkse turnfeest. Als openingsnummer 'Calimero'. We droegen elk een badmuts en waren net echte vogeltjes. Het volgende nummer was mijn grondles die ik op wedstrijd deed. Ik was superfier omdat alles gelukt was. Tijdens de 'Aristokatten' turnden we enkele oefeningen op grond en balk. Zijn we niet schattig? Miauw!! Op een liedje van 'Barbie' deden we een lenigheidsnummer. Amai, mijn spieren waren uitgerokken. Samen met mijn groepje brachten we een grondnummertje 'Happy feet'. Echt de max! Als afsluiter dansten we allen op het VTM Kazoomlied.


 

26 mei 2010:
Laatste ochtendtraining. Zelfs de mama's en papa's mochten meedoen. Nadien werden we allen door Ellen verwend. Zij zorgde voor een overheerlijk onbijt. Smullen maar!!


 

22 mei 2010:
Vandaag Belgisch Kampioenschap. Deze keer was het een heel emotionele want het was de allerlaatste wedstrijd van mijn trainster Ellen. Met een hele groep kwamen we supporteren. Allen kregen we de tranen in de ogen wanneer ze een fotokader van haar turncarrière kreeg. Achteraf was er een leuk feestje! BRAVO Ellen ik ben zo trots op jou!

 

25 april 2010:
Vandaag was het de belangrijkste dag van mijn seizoen, want ik nam deel aan het VLAAMS KAMPIOENSCHAP te Nazareth. Als eerste begon ik aan de balk, hier liep het een beetje mis want ik had een val bij handstand. Ik was met mijn verkeerde been terug neer gekomen. Al bij al heb ik me vlug herpakt en behaalde ik toch nog een mooie score. Met volle moed deed ik mijn grondles. Alles verliep prima. Op sprong behaalde ik de hoogste score. Alles was nog mogelijk om te winnen dus zette ik mijn beste beentje voor aan de barre. Wauw alles gelukt, ik was supercontent. Ik behaalde ZILVER met 0.05 ptn verschil met de eerste plaats. Ohhhhhh spijtig!! Toch ben ik super-tevreden want mijn doel was: 70 ptn behalen, alle startwaarden turnen en een podiumplaats. De medaille werd dan ook door Gaelle Mys uitgereikt. Als afsluiter van het seizoen is dit wel de kers op de taart. Hierbij wil ik mijn toffe trainster en mijn trouwe sup-porters hartelijk bedanken voor alle steun. Mercietjes!! Op naar een volgend avontuur als Benjamin 2A.


 

20 maart 2010:
Zaterdagnamiddag laatste voorronde te Bilzen. Samen met Dore begon ik aan de opwarming. Grond was mijn eerste toestel, hier behaalde ik een mooie score, 2 ptn meer dan de vorige keer. Een goed begin dus. Sprong verliep goed alleen dat stapje hé. Tijdens mijn barreoefening was ik wat nerveus want het was de eerste keer dat ik mijn streksalto deed als afsprong. Joepie gelukt. Maar dan de balk, alles goed verlopen zonder val. Alleen 3 ptn verloren aan afwerking. Hierdoor behaalde ik 4de plaats op 40 gymnasten in open competitie. Ik was wel een beetje teleurgesteld maar ja volgende keer beter. Nooit opgeven!!

 

6 maart 2010:
PROVINCIAAL KAMPIOENE
WEST-VLAANDEREN 2010 !!!
Vandaag vroeg uit de veren, op weg naar Dendermonde voor de 2de provinciale voorronde. Deze keer was het mijn beurt om te strijden voor de titel. Samen met 19 andere gymnasten waarvan 12 van West-Vlaanderen deden we ons uiterste best. Ik was in supervorm. Aan sprong moest ik beginnen en hier behaalde ik een mooi resultaat. Tijdens mijn barreoefening verliep alles prima. Balk was het derde toestel en dit verliep zonder val. Blij dat ik was. Op grond kreeg ik al mijn startwaarden, dus ook een vooruitgang bij de vorige keer. Toen was het grote moment aangebroken: DE UITSLAG. Wat was ik zenuwachtig. Na het opnoemen van de namen die op 3 en 2 stonden kon ik amper mijn zenuwen onder controle houden. En dan het grote moment waar ik al zolang naar verlangde: op de EERSTE PLAATS: KAYLEY MEEUW. Ik gewonnen? Ik kon mijn oren niet geloven. Ik moest wel een traantje wegpinken van de emotie. Wauw, ik was dolgelukkig. Mijn moment werd werkelijkheid. In de tribune zaten mijn supporters ook met de tranen in de ogen van blijdschap. Het feest kon beginnen. Merci aan mijn trainster die altijd in mij heeft blijven geloven dat mijn tijd er ooit zou komen. Dank aan Els die me de hele wedstrijd heeft bijgestaan. Na het hele gebeuren ging ik samen met de familie naar de kermis om mijn overwinning te vieren. Ondertussen moest de tweede groep benj.1A nog turnen. Na enkele uren wist ik de uitslag van de open competitie. Ik eindigde 3de op 39 gymnasten.
Super hé!!

 

13 februari 2010:
Samen met Eva en Dore deed ik mee aan de eerste provinciale voorronde te Herentals. Ik begon aan sprong daarvoor kreeg ik een mooi resultaat. Balk was het volgende toestel. Alles verliep vlekkeloos tot na de hele draai. Alweer een val. Toch behaalde ik hier het beste resultaat van allemaal. Op de grond ging het vlot, alleen nog wat meer strekking en minder stapjes na mijn reeksen. Barre was de afsluiter. Nog wat werken aan afsprong en afwerking. Ik behaalde de 2de plaats op 34 in de open competitie. Ik was superblij en trots op mezelf. Merci Emma om te supporteren.


 

31 januari 2010:
Samen met mijn turnvriendin Emma en trainster Ellen vertrok ik naar Mortsel voor de Movimentocup. Na een lange opwarming begon ik aan de sprong en die verliep vlekkeloos. Barre ging niet zo goed. Eén val bij handenstand aan de lage barre en handenstand aan de hoge was afgekeurd. Mijn afsprong heb ik niet gedaan omdat ik er nog niet klaar voor was. Balk verliep dan weer beter. Alle elementen gelukt alleen spijtig van die val met hele draai. Aan de grond was ik heel fier want hier behaalde ik de beste score. Ik eindigde als 2de allround. Ik was supercontent. Alweer een mooie beker erbij.


 

02 januari 2010:
Zaterdagnamiddag om 13u startte ik met mijn eerste wedstrijd van het seizoen (westhoektornooi). Ik begon met balk. Alles verliep goed alleen 2 wiebels. Gelukkig zonder val. Ik was dan ook 2de op 9. Daarna was het grond. Ook hier ging het goed.. Met een 2de plaats op 11 was ik natuurlijk zeer tevreden. Op naar de volgende!


 

26 - 30 december 2009:
Na een weekje kerstvakantie vertrok ik samen met een 100-tal gymnasten en zo'n 30 begeleiders op stage naar Loon op Zand in Nederland. Toen we daar aankwamen was het koud en lag er veel sneeuw. Tijdens de kennismaking werd bekendgemaakt dat de activiteiten rond het thema "strip" zou draaien. Na het eten vertrokken we richting turnzaal. Wauw wat een complex: Flic Flac was de naam. Zoveel zalen en drie verdie-pingen hoog. Tussen het turnen door was er animatie voorzien, maar mijn groepje turnde de hele dag door zodat we om 16u30 naar de slaapplaats mochten ipv om 18u. Daar konden we nog wat kletsen op ons bed, lekker genieten. Na het avondeten en het lezen van de berichtjes van het thuisfront was er de avondactiviteit. Een quiz, buitenzoek-tocht, kampvuur (met popcorn)... en de laatste avond was er fuif. Iedereen was verkleed in een stripfiguur. Ik was Wiske natuurlijk. Alles was versierd met balonnen en er waren borden gemaakt van stripfiguren waar je je hoofd kon doorsteken. We konden snoepen van heel wat lekkers. Het was een leuke stage. Na 5 dagen zwoegen en zweten keerde ik blij naar huis terug. Ik was klaar voor mijn eerste wedstrijd want die is al over enkele dagen.


 

19 december 2009:
Wauw, wat een buitengewone show. Vandaag ging ik voor de eerste keer naar het gymgala in Gent. De beste topturn(st)ers van de wereld waren aanwezig. Ik kon mijn ogen niet geloven. Het was een avond om nooit te vergeten. Super gewoon!!

 

07 oktober en 2 november 2009:
Mijn eerste twee regiotrainingen in Oostende zijn al achter de rug. Samen met vele andere clubs trainden we samen aan alle toestellen. Leuk om eens in een andere turnzaal te turnen. We leerden al enkele nieuwe technieken aan die ik zeker zal gebruiken tijdens de wedstrijden. Op naar de volgende!

 

04 oktober 2009:
Tijdens de familiedag streden mijn papa, nonkel Dimi en ikzelf tegen elkaar. We deden allerlei turnoefeningen zoals: lopen op balk, optrekken aan barre, springen in de trampoline, sprong, behendigheids- en lenigheidsoefeningen, krijtsen, optrekken aan de ringen,....Het was een hele leuke ervaring vooral wanneer ik tijdens alle oefeningen mijn papa en nonkel met glans heb verslagen. Maar ja, ze deden toch hun best hoor!!

 

02 oktober 2009:
Het openingsnummer van het gymgala was weer spectaculair door Ilona in elkaar gestoken. Dans, acro en vele turnoefeningen volgden elkaar op. Met mijn vriendjes van het A-niveau brachten we ook nog een balknummer. Merci Els voor de leuke foto's.


 

20 september 2009:
Vandaag deed ik mee aan de demoshow te Brielen. Deze keer was het thema "SPANJE". Met een 12-tal turnvriendjes hebben we een dansje in combinatie met turnoefeningen gebracht. Er was veel volk aanwezig want het was dan ook een heel warme dag. In Brielen was ook het babyreusje "Corneel" geboren. Het was een echt volksfeest. Olé olé santé!!


 


19 september 2009:
JOEPIE !!! Eindelijk een brief van de Gymfed gekregen omtrent mijn entree-testen die ik in mei afgelegd heb. Ik heb mijn selectie behaald. Hierdoor moet ik 5 controletesten in de top-sporthal Gent afleggen. Vandaag is mijn eerste test al achter te rug. Ik voelde me heel fier om in dezelfde zaal van Aagje en Gaëlle te mogen turnen. Bedankt Ellen voor de leuke rit en de goede begeleiding.

 


1 september 2009:
Mijn eerste schooldag in het 3de leerjaar was super. Mijn juf Mieke is een fantastische lerares. Van mijn mama en papa kreeg ik een nieuwe boekentas op wieltjes en een mooie sportzak natuurlijk. In mijn klasje zitten we met 20 leerlingen want het derde en vierde zit samen. Dat is leuk want nu zit ik in dezelfde klas als mijn turnvriendin Emma. Naast mij op de bank zit Ramses. Na school stond mijn trainster Ellen ons aan de schoolpoort op te wachten.
Tijd voor wat training!! Voilà het dagelijkse ritme gaat weer van start en ik kan er weer met volle moed invliegen.

 

28 augustus 2009:
Tijdens de vakantie heb ik niet stilgezeten. Ik ben al volop bezig met trainen. Hierbij verdiende ik reeds 4 stickers: rad zonder handen, reus aan lage barre, verbinding brug-minikelly op hoge balk met valmat en streksalto van hoge barre. Dank u Fons voor de mooie turnfoto's.

 

06 augustus 2009:
Door het warme weer van deze zomer stelde mijn trainster voor om te gaan trainen in Poperinge. Daar staat een Fit-O-Meter om te werken aan je conditie. We deden vooral krachtoefeningen. Het was superleuk maar het zweet druipte van mij af.


 


26 juli 2009:
Joepie, ik heb een hondje gekregen van mijn oma en opa. Zijn naam is "BOOMER" en is nu 11 weken oud. Het is echt een schatje. Omdat mijn mama en papa niet veel thuis zijn woont mijn hondje bij mijn oma en opa. Ik ga er 4 à 5 keer per dag naar toe, want ze wonen om de hoek. Spelen in de tuin met een bal vindt hij héél leuk. Mij wassen moet ik niet meer doen want hij vindt het heerlijk om aan mijn tenen te likken. Ik leer hem ook kunstjes aan en hoog springen kan hij als de beste. Hopelijk wordt hij een echte turnhond. WOEF!!
 

04 juli 2009:
Zaterdagochtend, met een 30-tal vertrokken we naar "Puyenbroeck" voor de verrassingsreis. Eerst hebben we mini-golf gespeeld. Iedereen kon zijn kunnen tonen. Na veel oefenen verliep het bij mij ook al vlot. Na de pick-nick mochten we met de pedalo op de vijver varen. Het was heel leuk maar nat, kletsnat. Van een ijsje konden we wel genieten want het was die dag heel warm. Daarna speelden we nog een tijdje op het speelplein alvorens we naar de turnzaal in Vlamertinge terugkeerden. Daar konden we smullen van lekkere frietjes, frikandel of chickfingers en een fris drankje. Het was een superleuke dag.

 

28 juni 2009:
Vandaag deed ik mee aan een "airtrack" demo te Dikkebus. Vier verschillende dansjes in combinatie met vele turnoefeningen demonstreerden we voor het publiek. Zoals: salto voor en rug, flik, streksalto, zweefrol,... Amai wat was die mat warm zeg!!


 


14 juni 2009:
Voor het eerst was ik één van de gelukkigen op de kampioenviering. Omdat ik 3 maal op rij een 'GOUDEN' medaille had behaald werd ik door de stad Ieper gehuldigd. Schepen Jef Verschoore overhandigde mij een mooie medaille. Mijn geluk kon niet op. Na een super seizoen was dit toch de kers op de taart.

 

06 juni 2009:
Vandaag deed ik mee aan het jaarlijks turnfeest. Het thema was "MODE". Ons groepje was verkleed in pyjama. Nachtmode dus. Tussen de nummers door mocht ik mijn reklesje doen. Ik was zo fier. Amai wat een applaus!!


 
30 mei 2009:
Afspraak vandaag in de topsporthal te Gent voor de Gymfinales. De beste twee gymnasten in de verschillende disciplines nemen het tegen elkaar op. Het was een avond vol turnspektakel. Ik droom al om ooit ook zo'n moeilijke elementen te kunnen turnen maar eerst veel trainen ...
 

23 mei 2009:
Belgisch Kampioenschap in Aiseau-Presles, samen met mijn turnvriendin Emma zijn we gaan supporteren. Wat hebben we mooie oefeningen gezien. Ga ook eens naar mijn rubriek foto's om al mijn kiekjes met mijn idolen te bewonderen. Wat een TOFFE dag!!!

 

10 mei 2009:
Joepie, voor de allereerste keer nam ik aan de "Kattenstoet" deel. Samen met de turngroep mochten we de gevaarlijke katten spelen in een jungle kooi. Elk om beurt toonden we onze kunstjes aan het rek. Het was prachtig weer en meer dan 45.000 toeschouwers applaudiseerden voor ons. Miaaaauw!!

 

09 mei 2009:
Zaterdagochtend, vlug de sportkleren aan en mijn haar in de gel want vandaag doe ik mee aan de entreetesten te Dendermonde. Samen met Elly, die een jaartje jonger is, en meer dan 100 andere gymnasten begonnen we met volle moed. Na meer dan 4 uur proeven te doorstaan keerde ik blij en voldaan naar huis terug. We reden eerst nog langs het huisje van mijn trainster Ellen. Ik mocht haar twee mooie waterschildpadden zien. Wat waren dit grote beesten, zeg. Nu vol ongeduld wachten op mijn resultaat en hopen dat ik erbij zal zijn!!

 

02 - 03 mei 2009:
Half acht 's morgens, op weg naar de Vlaamse kampioenschappen turnen te Houthalen. Vele turnvriendinnetjes en vriendjes namen deel. Ikzelf ben nog een jaartje te jong maar was wel aanwezig om hen aan te moedigen en te supporteren natuurlijk. Ellen Rabaut behaalde zilver. 's Avonds gingen we met Els, Ellen, Vladimir en Brentje pizza eten. Nadat we ons buikje hadden rondgegeten reden we naar een huisje die we met 16 personen hadden gehuurd. Ik sliep samen met Emma, mijn vriendin. De volgende dag zaten we met zijn allen aan de onbijttafel. Om 10uur begon de wedstrijd. Vol ongeduld zat ik te duimen. Iedereen deed super zijn best en bij de jongens was Mattis Bouchet tweede. De anderen deden het ook super goed en iedereen was geselecteerd voor de Belgische kampioenschappen. Het kon gewoon niet op. Ik was superblij voor hen. PROFICIAT AAN ALLEN!!!!!!

 

14 - 17 april 2009:
Tweede week van de paasvakantie. Joepie alweer een weekje turnstage. Deze keer geen gewone stage want er komt namelijk een nieuwe trainer les geven. Zijn naam is Sergey Nehoroshih en komt uit Noorwegen. Wauw wat een trainer. Hij leerde me de technieken voor halve schroef, de beginselen voor reus voor en rug aan de barre, en heel veel strekoefeningen. Amai, ik was langs alle kanten uitgerokken. Spijtig genoeg moest hij na 3 dagen terug naar huis vertrekken. De laatste dag van het sportkamp kreeg ik terug les van mijn trainster Ellen en weet je mijn rondat halve schroef was voor de eerste keer in de put gelukt. Ik was supercontent, alweer een sticker bij. Nu volop oefenen voor het turnfeest.


 


11 april 2009:
Enkele verdiende stickers van de voorbije weken: rondat flic streksalto, toertje rond aan laag rek en stut aan hoog rek, ... Volgende week turnstage van een Noorse trainer. Hopelijk versta ik hem een beetje. Ik kijk er al naar uit om nieuwe elementen aan te leren. Ik geniet volop van de vakantie. Hopelijk blijft het weer een beetje mooi. Aan school moet ik eventjes niet denken want ik had een super rapport mee (92%). Morgen is het Pasen. Ben eens benieuwd waar de eieren zullen verstopt liggen en wat voor cadeautjes de Paashaas zal gebracht hebben. Ik wens iedereen alvast een vrolijk Pasen. Chocolade smullen maar!!!

 

28 maart 2009:
Zaterdagochtend was ik al vroeg uit de veren, want ik moest naar Bilzen om er deel te nemen aan de laatste PV wedstrijd van het seizoen. Met een beetje zenuwen begon ik aan de wedstrijd. Sprong verliep vlekkeloos. Bij rek stond ik wat onder druk want het was de eerste keer dat ik mijn stut zou proberen, maar helaas is die niet volledig gelukt. Vol moed deed ik mijn balkoefening. Alles verliep vlot en zonder val. Als laatste moest ik aan de grond. Ook hier zette ik mijn beste beentje voor. Vol spanning wachtte ik op de uitslag. En weet je, ik had de tranen in mijn ogen want ik had voor de derde keer op rij "GOUD". Wauw, wat een seizoen!!!!!!!
Bij deze wil ik mijn trainster Ellen bedanken voor de kans die ik kreeg en voor de steun. Al deed je dit vanuit je rolstoel toch was ik blij dat je erbij was. Merci Els om me bij de toestellen te helpen begeleiden . Jullie samen zijn een hecht team. Ook Brentje en de trouwe supporters in de zaal gaven me veel steun. De vele berichtjes deden enorm deugd en gaven me veel moed om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Nu kan ik me volop concentreren op volgend jaar. Ik kijk er al naar uit om de nieuwe elementen aan te leren.

 

15 maart 2009:
Thema van het miniturnfeest was "op zolder". Wij mochten ons in het slotnummer als spookjes uitleven. BOEEEEEEEEEEH.


 

14 maart 2009:
Voor het eerst mocht ik aan het schoolfeest van Brielen meedoen. Circus Kwibus was ons decor. De hele school bracht circusnummertjes. Er waren clowns, leeuwentemmers, gewichtheffers, goochelaars,... Samen met mijn turnvriendjes hebben we een acro-act gebracht. We voelden ons echte acrobaten. Aan het applaus te horen vond het publiek het ook heel mooi. Choreografe van ons nummertje was natuurlijk mijn trainster Ellen. Ze zat vol spanning in de zaal te kijken. Na het spetterende spektakel at ik nog een hot-dog. Ik kon niet wachten om thuis de video te bekijken. Moe maar tevreden kroop ik in mijn bed en droomde ik verder van het circus...

 
28 februari 2009:
Een bewogen week achter de rug. Deze week zijn we begonnen met de training van het slotnummer voor het miniturnfeest. Tijdens 1 van deze trainingen is mijn trainster bij afsprong aan de balk ten val gekomen. Spoedopname met operatie ten gevolg. Wat ben ik geschrokken! Conclusie met pijn in haar hart kon ze me niet bijstaan tijdens mijn wedstrijd in Mechelen vandaag. Gelukkig heeft Anaïs en Lies onze groep begeleid. Jullie hebben dit voortreffelijk gedaan, bedankt. Via sms steunde Ellen me door en door, waardoor ik alles op alles heb gezet om mijn uiterste best te doen. Deze wedstrijd stond volledig in teken van mijn trainster. Ik was niet nerveus en turnde een ongelooflijke wedstrijd met resultaat een GOUDEN MEDAILLE!! Ik was zo fier en ben dan ook direkt na mijn goede prestatie richting ziekenhuis vertrokken. Mama had alles gefilmd en zo kon Ellen toch alles meevolgen. Ze was supercontent. Langs deze weg wil ik Ellen heel veel beterschap toewensen en hopen dat ze vlug weer te been is. Ik mis haar nu al. Verder mag ik ook Els Vanhaute niet vergeten die me de laatste dagen voor de wedstrijd goed klaargestoomd heeft. Zo zie je maar dat ik in een goede turnclub vertoef.
 
14 - 15 feb 2009:
Vroeg uit de veren voor mijn eerste officiële wedstrijd. Deze vond plaats te Nazareth. Samen met 125 andere pupillen konden we strijden voor goud, zilver of brons.
Ik begon mijn oefening aan het rek. Alles verliep goed, alleen mijn stut nog. Foutloze oefening aan balk zonder val. Wat was ik toen al blij want mijn twee moeilijkste toestellen waren achter de rug. Aan de grond kon ik me volledig uitleven en mijn oefening was dan ook SUPER. Als laatste de sprong. Mijn overslag tot ruglig en salto voor tot stand verliepen vlekkeloos.
Na twee uur wedstrijd stond ik vol ongeduld te wachten op de uitslag. Ik stond perplex toen ik mijn naam hoorde bij de uitreiking van de gouden medailles. Zo fier als een pauw kreeg ik een mooie en verdiende gouden medaille om mijn hals. Voor mij was dit een hele eer want er waren slechts 14 gymnasten van de 125 die deze vreugde met mij mochten delen.
Dit alles heb ik mede te danken aan mijn fantastische trainster Ellen. Bedankt ook voor de vele aanmoedigende berichtjes en voor de steun van de supporters in de zaal. Dit vond ik heel leuk. Deze dag was voor mij alvast de mooiste in mijn prille turncarrière.
Dit weekend hebben al mijn topsportvriendinnetjes en zelfs mijn eigen trainster een podiumplaats behaald. Proficiat aan allen!!!!
Om deze mooie, spannende wedstrijd af te sluiten kreeg ik nog de kans om met Gaelle Mys op de foto te staan. Alweer een droom die in vervulling is gegaan. Moe en voldaan kruip ik nu lekker onder de wol en droom van mijn volgende wedstrijd.
 
05 februari 2009:
JOEPIE, 8 JAAR !!! Vandaag ben ik alweer een jaartje ouder en dit mocht ik met heel veel vriendjes vieren. Op school trakteerde ik de juffen en mijn klasgenootjes op vers gebakken wafeltjes. Ik bracht ook een boek mee voor de klasbibliotheek. Ik kreeg het als eerste mee naar huis om te lezen. Ieder kindje maakte een zelfgemaakte verjaardagskaart voor mij. Ik vond dit heel tof. Dank je wel vriendjes. Na school had ik turnen. Ook met mijn turnvriendinnetjes smulden we van de lekkere wafels. Voor hen had ik nog een snoepzak bij en voor de trainers een doosje pralines. Samen met Nona (11j) vierden we dus onze verjaardag in de turnzaal. Zondag was er een feestje met de ganse familie. Alles was in het teken van Mega Mindy. Echt keicool. Vandaag mocht ik nog eens 8 kaarsjes uitblazen. Bedankt allemaal voor de leuke berichtjes, mooie cadeautjes en de vele kaartjes. Oh ja, ik heb ondertussen nog een sticker verdiend voor streksalto af aan de barre. Sjiek hé!!
 
22 jan 2009:
Deze week mijn eerste stickers van 2009 verdiend. Overslag streksalto op tumblingbaan en mini-kelly, mini-kelly, salto op grond. Verder oefen ik heel veel op mijn afwerking voor alle wedstrijdelementen. Op 10 januari was mijn toffe trainster jarig en we hadden met onze volledige topsportgroep een turndansje en liedje gemaakt. Trainster Ellen was heel blij met haar kleine cadeautjes en heeft ons dan ook met een zakje overheerlijke snoep getrakteerd. Ook was mijn turnvriendin Dore jarig vorige week, weeral smullen!! Via deze weg wil ik Ellen en Dore bedanken voor de snoepjes. Allé, ik zal maar afsluiten want morgen terug training en ik zal eens vroeg in mijn bedje kruipen. Doeiiii.
 
03 jan 2009:
Eerste wedstrijd: Westhoektornooi te Vlamertinge. Om 9u00 vanmorgen stond ik samen met meer dan 40 andere gymnasten op de turnvloer op te warmen. Als 8ste mocht ik mijn grondles op muziek brengen. Alles verliep prima. Ik eindigde 2de van de 42 en behaalde zilver. Daarna was het balk. Vol overtuiging begon ik als 5de aan de balk. Spijtig van die ene val bij halve draai. Hier eindigde ik als 5de van de 32. Al bij al ben ik super tevreden met mijn prestatie. Mijn 2 medailles en trofee krijgen zeker een plaatsje bij de andere in mijn kamer. Op naar de volgende wedstrijd!!!
 
26 dec tot 30 dec 2008:
Stage Alphen an den Rhein. Dit jaar was alles in het thema "High School Musical". De eerste dag was het 'high school day', de tweede 'nerdsday', de derde 'sportsday' en als laatste 'graduation day'. Iedere morgen hadden we training van 9u30 tot 12u30 en van 13.15 tot 15u00. Daarna konden we knutselen of spelletjes spelen.
Om 17u00 was het tijd om met de bus richting slaapplaats te vertrekken. Vlug onder de douche, eten en na de surprise uitreiking was er de avondanimatie ( bij iedere nieuwe turnoefening konden we een surprise verdienen: ik had er in totaal 5) Na een quiz of een buitenopdracht (vb. kampvuur) was het bedtijd. Mijn trainster vertelde nog vlug een verhaaltje en dan kropen we onder de wol. De laatste avond eindigde met het uitreiken van het beste team. Ons team 'de sappige vuurtjes' waren gewonnen. We kregen een mooie beker en elk een blinkende medaille. Daarna kon het spetterende promfeest beginnen. We dansten tot laat in de avond. De volgende morgen zijn we met z'n allen gaan zwemmen. Om 14u00 vertrokken we met de bus richting Vlamertinge. Na een rit van 3 uur kwamen we moe, maar voldaan in de turnzaal aan. Om de mooie week af te sluiten werd ons diploma door onze trainster overhandigd. Met zijn allen mochten we onze graduation hoedjes in de lucht werpen. Dit was echt een keitoffe stage en ik kijk al naar volgend jaar uit!!

 

13 dec 2008:
Testwedstrijd in Vlamertinge. Tesamen met al de gymnasten uit mijn club (niveau pupillen) hebben we alle toestellen moeten turnen. Sprong, balk, grond en rek waren allen heel goed en zo behaalde ik ook de eerste plaats. Langs deze weg wil ik mijn trainster Ellen en jurylid Audrey bedanken voor het mooie initiatief. Zo kan ik zien waar ik nog moet aan werken.

 
03 dec 2008:
Toffe week al achter de rug. Ik ben weer volop aan het trainen en heb opnieuw nieuwe elementen aangeleerd. Mijn stickerstand is met nog ééntje omhoog want ik kon vandaag mijn rondat streksalto op tumblingbaan. Verder heb ik ook overslag salto op grond onder de knie. Voor mijn trainster Ellen is het minder tof want zij is nu een beetje ziekjes. Maar het is zo'n taaie want ze blijft haar volledig inzetten om ons nieuwe elementen bij te leren. Ze verdient dan ook een pluim om zo door te zetten en ons steeds bij te staan indien het niet altijd direkt lukt.
 


26 nov 2008:
Even een kort overzichtje van de voorbije weken. In het turnen was het een beetje stilletjes want ik ben meer dan een week ziek geweest. Na het vele rusten was het dan ook een aanpassing om al mijn turnelementen uit te voeren. Het was een beetje zoeken om terug in ritme te komen. Maar sinds vorige week donderdag ga ik opnieuw volop turnen.
Dit weekend was het eetfestijn in mijn turnzaal, daar zijn we zondag naar toe gegaan. Na het lekkere eten moest ik nog een tweetal uur turnen maar dit

ging niet door omwille van de sneeuw. (dan heb ik maar een sneeuwpop gemaakt om mijn energie wat kwijt te geraken) Deze week ging ik met volle moed naar het turnen en ja hoor vandaag is mijn minikelly op de hoge balk gelukt. Dit is een element voor volgend jaar maar ik ben toch heel blij dat ik het nu al kan. De komende dagen is het vooral oefenen, oefenen en oefenen want mijn eerste wedstrijd als pupil komt dichterbij.

 
2 nov 2008:
Deze week was het vakantie maar toch heb ik veel geturnd want we hadden een mini-stage. Dit was heel leuk en heb ik mijn wedstrijdelementen uitvoerig kunnen oefenen. Gedurende 3 dagen heb ik van 's morgens 9u30 tot 16u geturnd. Nieuw element was mijn overslag salto in put. Dit weekend was de Wase Gym Cup in Melsele. Ik ben natuurlijk gaan supporteren want 4 meisjes van mijn groep (Ellen, Eva, Flore en Nona als reserve) hebben mogen individueel en als groep deelnemen en deden het uitstekend. Ellen was zelfs tweede individueel. Ik was nog iets te jong om deel te nemen maar het kriebelde toch wel om terug een wedstrijd te mogen doen. Vandaag stonden dan de jongens op het programma en heb heel veel voor Bram geduimd en die deed het met zijn groep en individueel voortreffelijk want die mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Ik ben toch wel heel fier op hen en op TURNKRING VLAMERTINGE.
 
26 okt 2008:
Eindelijk nog even tijd om mijn nieuwtjes wat bij te vullen. De laatste weken waren heel druk en dus ook veel nieuwe elementen bijgeleerd. Eventjes nadenken... Oh ja, salto rug op vloer, overslag over de pegasus, streksalto voor met springplank, minikelly op halfhoge balk en tot slot de reeks 3 flic salto op grond. Vrijdag heb ik mijn herfstrapport gekregen en het was supergoed. (totaal 96,5%) Zaterdag ben ik voor de eerste keer bij de sportdokter


langsgeweest en na veel testjes ben ik medisch goedgekeurd voor competitie. Wat een opluchting! Vandaag kregen we een beetje privéles van mijn trainster Ellen want het was enkel mijn turn-vriendinneke Dore en ik die moesten turnen. We hebben dan ook veel wedstrijdelementen bijgeleerd waaronder mijn grondles op muziek, die al heel goed vlot. Tot slot moest ik ook mijn lesje aan het rek oefenen en het reuzen begint al heel goed te lukken. Ik voelde me dan ook superblij na zo'n goede training.
 
08 okt 2008:
Vandaag heb ik twee nieuwe stickers verdiend. Deze ochtend ééntje met de oefening spreidhoeksteun naar handenstand en terug en dit 4 maal na elkaar zonder te stoppen en de andere deze avond met rondat, flic, flic, flic, salto op de tumblingbaan. Wat is turnen toch leuk hé !!!!!!!!!
 
05 okt 2008:
De 24 uren zitten erop. Hier volgt een klein verslagje. Na de speech en het doorknippen van het lint begonnen de eerste groepen vol enthousiasme aan de turnmarathon. Voor mijn groep stonden barre en rek op het programma. Hier kon ik mijn reuzen aan het rek nog wat inoefenen. Tijdens de avonduren hebben we vooral turnspelletjes gedaan en konden we ons ook op de trampotrack uitleven. Het was een heel ontspannende training. De volgende morgen met een lege maag richting turnzaal want daar stond een uitgebreid ontbijtbuffet op ons te wachten. Wat was dit LEKKER !!!

 

03 okt 2008:
Komend weekend wordt het heel druk want dan neem ik deel aan de 24 uren turnen . Alle turndisciplines van jong tot oud komen aan bod. Ikzelf ben tijdens het openingsturnen van 12u tot 13u30 te bewonderen en 's avonds turn ik ook nog van 21u tot 22u30. Indien je mij eens in actie wil zien of de club wil steunen, kom gerust even langs.

 
26 sept 2008:
Vanmorgen eerst een berichtje voor de verjaardag van mijn beste turnvriendin Emma geschreven. Twee nieuwe elementen aangeleerd: streksalto-voor op tumblingbaan met landing in put en vlotte verbinding kip, hoge opzwaai, buikdraai, kiekezit, springen naar hoge barre en lange kip aan barre.
 
22 sept 2008:
Geen school vandaag maar wel training. In de morgen hebben we veel op de trampotrack en aan de barre geoefend. Deze middag was mijn mama thuis en hebben we voor postbode gespeeld. De folders van de 24 uren turnen moesten nog verder uitgedeeld worden. Dit vond ik leuk. We hadden vandaag ook nog een avondtraining en die bestond uit grond en balk. Tijdens de balkoefeningen heb ik een sticker voor mijn minikelly op de lage balk verdiend. JOEPIE !!!
 
21 sept 2008:
Vandaag was er een demo naar aanleiding van de kermis in Brielen. Alles was in teken van rock & roll. Ons turn -en dansnummertje was op een mix van liedjes uit de film "Grease". Lekker shaken dus. Het weer zat lekker mee en er was volop ambiance. Tussen onze twee voorstellingen door konden we ons buikje vullen met lekkere hapjes en verse popcorn. Alles verliep prima en we voelden ons echte filmsterren.

 

10 sept 2008:
De ochtendtraining ging vlug voorbij. Na een halve dag school kwam mijn mama me afhalen. In de namiddag mocht mijn vriendin Jana en haar broer Jari komen spelen. Het was heel leuk. Om 16u was er training en leerde ik rondat flic salto en reus rug aan rek en met succes want ik mocht twee stickertjes kleven. Nadien nog een uurtje Grease demo. Wat was dit lachen, het is echt een hele leuke act.

 
8 sept 2008:
Bij aankomst op school stond er een boksbal en lagen er bokshandschoenen op de speelplaats. Wat een toffe verrassing. Vandaag was er zwemmen op school. In het zwembad heb ik voor het eerst een volledige lengte op mijn rug gezwommen. Mijn eerste dictee in Brielen was ook in orde want ik had alles juist. Na school was het tijd om mijn huiswerk te maken en nadien te turnen. Ik mocht mijn nieuw turnpak dat ik van mijn oma gekregen heb voor het eerst aandoen. Dit was een goede stimulans want ik heb opnieuw mijn grenzen verlegd en mijn brugrug met been hoog ophouden op de "hoge" balk uitgevoerd. Rond 19u ben ik met mijn vriendinneke Emma en haar mama Els naar huis gegaan waar mijn mama en papa vol ongeduld stonden te wachten. Ik moest onmiddellijk alles vertellen wat ik allemaal beleefd had. Nog wat eten, een verkwikkende douche en vlug naar mijn bed want morgen is er ochtendtraining.
 
7 sept 2008:
Vanmiddag superhard getraind op mijn reus voor en met resultaat, alleen mijn houding kan nog beter. Mijn polsen stonden rood van de strips maar ben toch blij dat het me gelukt is.
 
5 sept 2008:
Het is nu 20u30, net thuis van training. We hadden vandaag nog een extra training voor de demo Grease die we in Brielen zullen brengen. De gewone training was superleuk want ik heb twee Chinese stickers verdiend met het uitvoeren van twee nieuwe elementen. (zie foto hoe ze eruit zien) Eéntje met salto rug op trampoline en ééntje met brugrug met been hoog ophouden op de halfhoge balk. Wat gaat alles toch snel want mijn eerste week school zit erop en verliep uitstekend. Morgen is het een speeldag want er is geen training.
 
2 sept 2008:
Vroeg uit mijn bed want om 7u was mijn eerste ochtendtraining. Eerst met de hele groep en mijn toffe trainster op de foto. Daarna heb ik met hulp, mijn vrije buikdraai aan de rekstok mogen oefenen. Het was super leuk. Na twee uur trainen vertrok ik richting school. Daar verliep alles heel goed en het eten over de middag was ook lekker. Na school heb ik nog enkele uurtjes getraind en mocht ik mijn rondat flik met achterwaartse salto in de put oefenen. Bij thuiskomst mijn huiswerk nog gemaakt en dan nog wat ontspannend naar een dvd gekeken.
 
1 sept 2008:
Eerste schooldag in mijn nieuwe school te Brielen. Wat een toffe dag. Eerst kennismaking met alle leerlingen en met mijn lieve juf Magda. Vandaag mochten we ook al direkt gaan zwemmen. Na school werd ik door de trainsters Els en Ellen van school gehaald. Nog een tweetal uurtjes trainen (terug nieuw element geleerd, salto rug van de blok) en nadien kon ik naar huis. Ik zat nog vol energie om mijn verloop van mijn dag aan iedereen te vertellen.
 
31 aug 2008:
Geen turnen vandaag, een laatste luilekkerdag want vanaf morgen begin ik in mijn nieuwe school en train ik 6 dagen op 7. Ik kijk alvast naar morgen uit. Wat ik ook leuk vind is dat mijn toffe website vandaag online staat.
 
29 aug 2008:
Joepie, brug voor op halfhoge balk en salto voor van hoge balk is gelukt. Meteen was dit ook de laatste dag van mijn toffe sportkampweek. 's Avonds was het WT-gala een echte topper en iedereen deed zijn best. Als cowgirl verzorgde ik met al mijn turnvriendjes het openingsnummer. Verder hebben we ook een groot applaus voor ons gezamelijk trampolinenummer gekregen. Ik vond het ook fijn dat mijn mama, papa, oma, metje en nonkel mij kwamen aanmoedigen.

 
27 aug 2008:
Vandaag tijdens mijn sportkampweek is voor de eerste keer volgende nieuwe combinatie aan de barre gelukt.
Kip kleine barre, kiekezit, springen naar de hoge barre, lange kip.
Nadien mocht ik een Chinese sticker in mijn turnboekje bij mijn trainster
Ellen kleven. Verder heb ik ook mijn trampoline en acro nummer voor het WT gala ingeoefend. Het was weerom een drukke turndag.